top of page

Hari 01: Kuala Lumpur - Jeddah - Madinah (Ketibaan di Jeddah)

Melapor diri, berkumpul di Balai Berlepas, KLIA/KLIA 2 (3-5 jam sebelum masa berlepas) untuk taklimat perjalanan, check-in bagasi, penyerahan dokumen perjalanan (passport & boarding pass). Solat Fardhu secara Jamak/Qasar dan solat sunat Musafir di Surau KLIA/KLIA 2 dan berlepas ke Jeddah. Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa King Abdul Aziz. Proses imigresen, pengambilan bagasi dan proses kastam. Disambut oleh wakil operator dan bertolak ke Madinah dengan kenderaan darat yang mengambil masa perjalanan 4-5 jam. Tiba di Madinah untuk check-in hotel.

Hari 01: Kuala Lumpur - Madinah (Ketibaan di Madinah)

Melapor diri, berkumpul di Balai Berlepas, KLIA/KLIA 2 (3-5 jam sebelum masa berlepas) untuk taklimat perjalanan, check-in bagasi, penyerahan dokumen perjalanan (passport & boarding pass). Solat Fardhu secara Jamak/Qasar dan solat sunat Musafir di Surau KLIA/KLIA 2 dan berlepas ke Madinah. Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Prince Mohammad Abdul Aziz, Madinah. Proses imigresen, pengambilan bagasi dan proses kastam. Disambut oleh wakil operator dan bertolak ke kota Madinah dengan kenderaan darat yang mengambil masa perjalanan 45 minit. Tiba di kota Madinah untuk check-in hotel.

Hari 02: Madinah

Solat Tahajud sehingga solat Subuh dilanjutkan dengan Solat Dhuha. Program Ziarah Dalam: Maqam Rasulullah SAW, Saidina Abu Bakar RA, Saidina Omar RA, Raudhah & Perkuburan Baqi’. Iktikaf dan tadarus Al-Quran di Masjidil Nabawi.

Hari 03: Madinah

Solat Tahajud sehingga solat Subuh dilanjutkan dengan Solat Dhuha. Program Ziarah Luar: Masjid Quba', Jabal Uhud, Masjid Qiblatain, Medan Peperangan Khandaq dan Pasar Kurma. Iktikaf dan tadarus Al-Quran di Masjidil Nabawi.

Hari 04: Madinah

Solat Tahajud sehingga solat Subuh dilanjutkan dengan Solat Dhuha. Aktiviti bebas. Iktikaf dan tadarus Al-Quran di Masjidil Nabawi.

1 / 1

Please reload

bottom of page