top of page

Hari 01: Kuala Lumpur - Jeddah - Madinah (Ketibaan di Jeddah)

Melapor diri, berkumpul di Balai Berlepas, KLIA/KLIA 2 (3-5 jam sebelum masa berlepas) untuk taklimat perjalanan, check-in bagasi, penyerahan dokumen perjalanan (passport & boarding pass). Solat Fardhu secara Jamak/Qasar dan solat sunat Musafir di Surau KLIA/KLIA 2 dan berlepas ke Jeddah. Tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa King Abdul Aziz. Proses imigresen, pengambilan bagasi dan proses kastam. Disambut oleh wakil operator dan bertolak ke Madinah dengan kenderaan darat yang mengambil masa perjalanan 4-5 jam. Tiba di Madinah untuk check-in hotel.

Hari 02: Madinah

Sahour. Solat Tahajud sehingga solat Subuh dilanjutkan dengan Solat Dhuha. Ziarah Dalam: Maqam Rasulullah SAW, Saidina Abu Bakar RA, Saidina Omar RA, Raudhah & Perkuburan Baqi’. Iktikaf, solat fardhu, solat sunat, tadarus Al-Quran, iftar & ibadah sunat yang lain di Masjidil Nabawi.

Hari 03: Madinah

Sahour. Solat Tahajud sehingga solat Subuh dilanjutkan dengan Solat Dhuha. Iktikaf, solat fardhu, solat sunat, tadarus Al-Quran, iftar & ibadah sunat yang lain di Masjidil Nabawi.

Hari 04: Madinah - Makkah

Sahour. Solat Tahajud sehingga solat Subuh dilanjutkan dengan Solat Dhuha dan Ziarah Wada'. Memakai ihram umrah, check-out hotel dan bertolak ke Makkah dan berniat Umrah di Miqat Bir Ali. Tiba di Makkah, check-in hotel di Makkah, dan melakukan ibadah Umrah (Tawaf, Saie dan Tahallul).

Iktikaf, solat fardhu, solat sunat, tadarus Al-Quran, iftar & ibadah sunat yang lain di Masjidil Haram.

Hari 05 - 13: Makkah

Solat tahajud, sahour, solat Subuh. Iktikaf, solat fardhu, solat sunat, tadarus Al-Quran, iftar & ibadah sunat yang lain di Masjidil Haram.

1 / 1

Please reload

bottom of page